Open Industriedag

Op woensdag 8 mei vond de Open Industriedag Sappenleen plaats. Tijdens deze Open Industriedag zetten enkele Poperingse bedrijven hun deuren open voor leerlingen uit de Poperingse middelbare scholen en meer specifiek voor leerlingen uit het 5e, 6e en 7e middelbaar.

De hele voormiddag bezochten 16 klassen één of meerdere bedrijven. In totaal werden 11 bedrijven bezocht. De klassen hebben zelf kunnen kiezen welk bedrijf ze bezochten. De meesten onder hen gingen op zoek naar iets wat dicht aanleunt bij de studierichting die gevolgd wordt. De klassen maken deel uit van de vzw VSOP Sint-Bertinus, namelijk het Sint-Janscollege, het Onze-Lieve-Vrouwinstituut (OLVi), het Vrij Technisch Instituut (VTI) en De Ast.

 De Open Industriedag is een initiatief van Popin. Voor Popin is de schoolgaande jeugd een belangrijke doelgroep. “Met de Open Industriedag willen we het bedrijventerrein beter kenbaar, maar ook aantrekkelijk maken”, zegt voorzitter Jacques Colaert, zaakvoerder van VDL Weweler-Colaert. “We kunnen heel wat verschillende profielen gebruiken op het bedrijventerrein, maar vaak hebben de jongeren geen idee van wat er zich hier allemaal afspeelt. Je hoeft het vaak niet ver te zoeken om een heel interessante en uitdagende job te vinden. De jongeren worden in contact gebracht met de bedrijfswereld en worden bewust gemaakt van de toekomstige job mogelijkheden in eigen streek.”

Tijdens de Open Industriedag bezochten leerlingen samen met hun klas elk één of meerdere bedrijven. In de bedrijven kregen ze een algemene voorstelling en een rondleiding met toelichting over de productie of algemene manier van werken.

 

Afbeeldingen